ФАО спреман да помогне: 300.000 ЕВРА СРБИЈИ ЗА САНАЦИЈУ ШТЕТА ОД ПОПЛАВА

БУДИМПЕШТА: Организација Уједињених нација за исхрану и пољопривреду ФАО спремна је да у оквиру Програма техничке помоћи за хитан одговор издвоји 300.000 евра помоћи Србији и општинама најугроженијим поплавама које су у јуну задесиле Србију, саопштило је Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде.
d
Фото: TANJUG/ MINISTARSTVO ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE/ JOVANA ROŠUL

Ову спремност ФАО пренео је данас министарки пољопривреде Јелени Танасковић регионални представник ове организације за Европу и Централну Азију, Владимир Рахмањинов, са којим се састала у представништву ФАО у Будимпешти.

Та средства требало биће усмерена на 10 најугроженијих општина и 250 пољопривредних газдинстава, а приоритет ће имати газдинства која су претрпела највећу штету на усевима, земљишту, пластеницима, семену, као и она газдинства чији су носиоци жене и млади, што је у складу и са циљевима одрживог развоја УН.

Помоћ коју ФАО издваја нашој држави од великог је значаја као први вид помоћи након овогодишњих обилних падавина које су нанеле велику штету Србији и треба да буде први импулс осталима који би желели да следе пример, наводи се у саопштењу Министарства пољопривреде.

Током посете представништву ФАО, министарка Танасковић је потписала Програмски оквир за Србију за период од 2022. до 2025. године, којим се утврђују приоритетна подручја према којима ће ФАО усмерити своју подршку у партнерској сарадњи са земљом чланицом, а која подразумева обједињавање најбољих иновативних пракси и глобалних стандарда са домаћом и регионалном експертизом.

EUR/RSD 117.1743
Најновије вести