Фејзулаху: На северу Косова неће бити поскупљења струје

ПРИШТИНА: Четири општине на северу Косова са српском већином не налазе се у извештају о повећању тарифа за електричну енергију, изјавио је шеф косовске Регулаторне канцеларије за енергетику Имер Фејзулаху.
pristina
Фото: Tanjug (D. Kujundžić, arhiva)

Он је навео да те општине нису укључене у извештај због судског процеса који та регулаторна канцеларија води у вези са потрошњом електричне енергије у том делу, пренео је Косово онлајн.

Фејзулаху је, током извештавања Одбора за привреду у вези са ванредном ревизијом тарифа електричне енергије, нагласио да је током ове године отворен ванредни преглед правног основа за утврдивање тарифа и да су консултације о тарифама електрицне енергије предвиђене до 28. јануара.

На питања председника одбора ко је аутор извештаја о повећању тарифа, да ли је било мешања владе и да ли постоји правни основ да влада уведе 75 милиона евра субвенција за повећање тарифа, Фејзулаху је одговорио да је аутор Регулаторна канцеларија за енергетику, негирајући да постоји интервенција владе.

Фејзулаху је навео да је током децембра забележена велика потрошња до 1.400 мегават сата и додао да је 30 одсто потрошача принуђено да се греје на струју.

EUR/RSD 117.5361
Најновије вести