Фонд за науку одобрио 200.000 евра за АИ пројекат

КРАГУЈЕВАЦ: Фонд за науку Србије одобрио је 198.615 евра за финансирање пројекта из области вештачке интелигенције чији су носиоци истраживачи са Универзитета у Крагујевцу.
vestacka inteligencija
Фото: freeimages.com

Пројекат се односи на употребу вештачке интелигенције за управљање безбедношћу на радном месту.

Тај пројекат се налази на листи оних који ће се финансирати у оквиру посебног Програма за развој пројеката у области вештачке интелигенције, преноси Глас Шумадије.

Предвиђено трајање пројекта је две године, а у оквиру њега ће бити ангажовани истраживачи са Факултета инжењерских наука Универзитета у Крагујевцу, као и њихове колеге са Факултета организационих наука и Медицинског факултета Универзитета у Београду.

Како је саопштено са Универзитета у Крагујевцу, руководилац пројекта је Арсо М. Вукићевић, запослен на Факултету инжењерских наука, који је уједно најмлађи добитник пројекта у овом позиву и једини у статусу научног сарадника међу 12 руководилаца са четири државна универзитета у Србији.

У оквиру Програма за развој пројеката из области вештачке интелигенције Фонда за развој одобрено је укупно шест пројеката из основних истраживања и шест пројеката из примењених истраживања.

Средства су додељена тимовима из Београда, Новог Сада, Ниша и Крагујевца.

EUR/RSD 117.5833
Најновије вести