Гојковић: У Војводини више отпуста него пријема

НОВИ САД: У Војводи постоји континуиран пад броја хоспитализованих у болницама, односно има већи број отпуста него пријема, изјавио је покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић.
gojkovic zoran
Фото: Танјуг/ Јарослав Пап

"У овом тренутку у свим војвођанским болницама има око 720 хоспитализованих. Говорим "око", јер се тај број мења из минута у минут, а пошто неки воле да сабирају извештаје, онда се догоди да се бројке не поклипају, јер је то жив процес, па у моменту када говорите, не можете да искажете праву бројку", објаснио је Гојковић.

Каже да се у Војводини повећава број пацијената који су нон ковид .

"У овом тренутку тај број је већ скоро 2.000, тако да осим ковид пацијената, ми радимо и нон ковид", каже Гојковић.

Он је подсетио да су Институт за плућне болести, Институт за онкологију и Институт за каридоваскуларне болести од почетка у функцији.

"Када гледамо број операција на Инситуту за онкологију у јуну прошле и у јуну ове године, тај број је практично исти, с тим што смо много већи број пацијентата подвргли зрачној терапији, јер имамо два нова линеарна акцелератора које смо ставили погон у марту", каже Гојковић.

Наводи да се хитне интервенције раде у свим болницама у Војводини, јер све болнице у Војводини, осим специјалне за плућне болнице у Зрењанину, нису само ковид болнице, него раде и нон ковид пацијенте.

EUR/RSD 117.5847
Најновије вести