ХЛАДНО ВРЕМЕ НАМ СЕ ЗАКУЦАЛО Мали предах од кише, али не задуго; Лоше спавање и главобоља

НОВИ САД: Прохладно са сунчаним периодима уз наоблачење поподне и малу шансу за слабу кишу. Ветар слаб јужни. Минимална температура 3, а максимална 11 степена. Увече суво.
magla oblaci sunce
Фото: pixabay.com

ВОЈВОДИНА: Јутро хладно. Током преподнева суво са сунчаним интервалима, а поподне наоблачење са југозапада које може условити ређу појаву слабе кише. Ветар слаб јужни. Притисак мало испод нормале и у благом порасту. Минимална температура 1, а максимална 13 степена. Увече суво.

СРБИЈА: Јутро хладно и понегде магловито. Током преподнева суво, али уз постепено наоблачење са југозапада које ће условити кишу поподне и увече у већини крајева. Нешто мања шанса за кишу је на северу Србије. Ветар слаб јужни. Притисак испод нормале и у благом порасту. Минимална јутарња температура 0 до 5, а максимална 14 степена. Увече киша у централним и јужним пределима, а нешто обилнија на југу Србије.

ВРЕМЕ НАРЕДНИХ ДАНА: У понедељак ујутру кишна зона одлази на југоисток и падавине престају на југу и истоку Србије у току преподнева. Током дана у већини предела суво и прохладно време. Ветар слаб северозападни. Притисак око нормале и у благом порасту. Минимална температура 3, а максимална 14 степена. Увече суво.

У уторак мало топлије током дана и у већини предела суво, а само на северу Србије је могућа краткотрајна пролазна киша. У среду још топлије са сунчаним интервалима.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА: Благо смањење тегоба могу осетити хронични болесници, али се опрез ипак саветује особама са срчаним проблемима и астматичарима. Могуће метеоропатске реакције су проблеми са сном и главобоља. Саветује се и опрез у саобраћају.

EUR/RSD 117.0443
Најновије вести