И деци са инвалидитетом 4.000 динара једнократне помоћи

БЕОГРАД: Сва деца са инвалидитетом добиће као и пензионери једнократну помоћ од 4.000 динара, саопштило је данас Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања након седнице Владе.
djordjevic, tanjug
Фото: Tanjug/T.Valič, arhiva
Министарсво подсећа да ће исплата пензије и других права и то у целом месечном износу почети са исплатом за март.
 
Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање исплатиће по 4.000 пензионерима, корисницима привремене накнаде - инвалидима рата друге и треће категорије и деци са инвалидитетом - корисницима привремене накнаде код ПИО фонда, који су то право остварили закључно са 25. мартом, а којима ће решења бити донета касније.
 
Министар рада Зоран Ђорђевић, подсетивши да је председник Александар Вучић рекао да брига о пензионерима мора дабуде на високом нивоу, навео је да ће његов ресор и у наредном периоду наставити да се труди истим интензитетом.
 
"Желимо да им у овим тешким условима обезбедимо што боље услове за живот и заштиту на највишем нивоу, јер здравље наших грађана нам је свима на првом месту", рекао је Ђорђевић.
Darko
26.03.2020 • 23:00
a odraslim invalidima koji imaju jedini prihod socijalnu pomoc dobijaju sipak od drzave najvazniji su penzioneri koji imaju penzije od 30 do 60 hiljada, a zasto drzava izbegava odrasle invalide ?
EUR/RSD 117.5878
Најновије вести