И прваци ће имати предмет Основи безбедности деце

ОБРЕНОВАЦ: Потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да ће на иницијативу тог министарства, од наредне школске године, поред ученика четвртог и шестог разреда, и ђаци прваци имати предмет „Основи безбедности деце“.
MInistar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

Примарни циљ тог предмета је едукација најмлађих о безбедном понашању и заштити од различитих опасности, рекао је Стефановић. 

Како је наведено у саопштењу Министарства унутрашњих послова, Стефановић је истакао да је циљ тог министарства да свако дете у школи научи како да се безбедно понаша у саобраћају, да се заштити од опасности које вребају на интернету, едукује о штетном утицају дрога и алкохола, насиља, али и о свим другим потенцијалним опасностима.   

Хоћемо да сва деца од првог дана у школи почну да стичу знања о томе шта су основни елементи безбедности, да то чује од полицајаца предавача, али и да родитељи знају да ће њихово дете бити сигурно, безбедно и заштићено на путу од куће до школе. Полиција је ту да ради свој посао, да заштити све грађане, а деца су увек била приоритет за Министарство унутрашњих послова, рекао је Стефановић.      

EUR/RSD 117.9011
Најновије вести