Ивањица: Инспекција затворила локале због непоштовања мера

ИВАЊИЦА: Републичка санитарна инспекција је након контроле угоститељских објеката у општини Ивањица утврдила низ неправилности и санкционисала рад свих који се нису придржавли прописаних епидемиолошких мера.
Kafic lokal/Dnevnik arhiva
Фото: Dnevnik.rs

Инспекција је одрадила свој посао и затворила локале у којима гости, као и особље нису носили маске, као и оне у којима је број посетилаца био већи од дозвољеног. Борба са корона вирусом и даље траје и само уз одговорно понашање свих грађана моћи ћемо да изађемо као победници. Тренутна епидемиолошка ситуације је за нијансу боља, али то не значи да сви треба да се опусте, изјавио је за РИНУ командант Штаба за ванредне ситуације у Ивањици, Зоран Лазовић, а преноси Глас Западне Србије.

Иначе, Ивањица је до пре само неколико дана била једно од жаришта епидемије у Моравичком округу, али упркос томе организована су весеља у приватној режији, што може бити нова потенцијална опасност у даљем току епидемије, казао је Лазовић наводећи као пример да је у селу Придворици организована прослава рођендана, због чега ће, додао је, више пажње посветити и проверавању тог терена.

EUR/RSD 117.5920
Најновије вести