Из Зеленог фонда новац за пошумљавање 38 општина и градова

БЕОГРАД: Министарство заштите животне средине објавило је прелиминарну ранг листу пројеката пошумљавања који ће бити подржани са укупно 99,9 милиона динара, објављено је на службеној интернет страници.
suma
Фото: pixabay.com

За средства која се преко јавног конкурса додељују из Зеленог фонда у конкуренцији је било 52 пројекта а на листи добитника новца је 38 пројеката пошумљавања градова и општина.

За обнову и негу шума у Зубин Потоку опредељено је 11,5 милиона динара, а за Зелено срце Србије у Сокобањи одобрено је 10,4 милиона динара.

Преко милион динара државне подршке одобрено је за пројекте пошумљавања у општинама Србобран, Трстеник, Опово, Прибој, Чајетина, Врњачка Бања, Инђија, Ћићевац, Ириг, Темерин, Косјерић, Неготин, Стара Пазова, Апатин, Пландиште и Кула.

На прелиминарној листи добитника су и градови Панчево, Смедерево, Ваљево, Зрењанин, Нови Пазар, Пирот, Нови Сад, Лесковац, Ниш, Чачак, Шабац и Краљево.

Објављивањем прелиминарне листе стекли су се услови да учесници конкурса остваре увид у документацију, а примедбе на листу се подносе у року од осам дана.

EUR/RSD 117.5647
Најновије вести