Још 10 електропуњача на аутопутевима Србије ове године

БЕОГРАД: Дата систем, који може да прати свих 65 наплатних станица у Србији, рад инкасанагта и развој саобраћаја на аутопутевима ускоро ће бити иновиран, најавио је данас вд директор Путева Србије Зоран Дробњак.
drobnjak
Фото: Танјуг (видео)

"Потписалио смо уговор за набавку видео зида на коме ћемо да пратимо све наплате станице које сада пратимо преко рачунара. Урадићемо још неке софтвере како бисмо повезали у систем и финасијски сектор предуизећа као и писарницу", рекао је Дробњак приликом пуштања у рад инфорамционог центра Путева Србије на наплатној станици Београд код Врчина.

Он је подсетио да Путеви Србије улажу у заштиту животне средине, те је поменуо осам пуњача за електричне аутомобиле и уговор за још десет брзих пуњача ове годинеа, а помоћу којих једно возило може да се напуни за мање од 20 милнута.

Додао је да ће Путеви ове године уложити знатна средства за проширење наплатних станица, те навео да само на наплатној станици код Врчина просечно сваког сата прође око 6.0000 возила.

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић изјавила је одговарајући на питања новинара да се министарству свакоденвно јављају аутиокуће и грађани заинтересиовани за субвенцвионисану куповину хибридних и електричних аутомобила.

"Једна од замерки је увек била да не можемо да користимо та возила ако немамо електричне пуњаче и ја желим да захвалим директору Путева Србије и његовом тиму што су имали слуха да раде овакве ствари на подизању заштите животне средине и надам се да ће после отварање ове станице са електропуњачем интересовање бити још веће", изјавила је министарка.

Вујовићева је додала да ће се Министарство трудити да непрестано промовише оваокве пројекте како би што више људи могло да користи еколошка возила.

EUR/RSD 117.5730
Најновије вести