КЦВ: На лечењу 84 пацијента, двоје на респиратору

НОВИ САД: У Клиничком центру Војводине тренутно се лечи 84 пацијената код којих је потврђено да су оболели од вируса ковид-19.
KCV
Фото: Дневник (В. Фифа)

Од тога, како се наводи у саопштењу, код два пацијента с обзиром на њихово тренутно здравствено стање, лечење захтева примену механичке вентилације. 

У Клиничком центру Војводине се рапидно повећава број амбулантних прегледа и пријема на болничко лечење пацијената оболелих од ковид-19 вирусне инфекције, те Клинички центар Војводине веома брзим темпом  пуни своје капацитете и додатно оптерећује ресурсе. Поред Клинике за инфективне болести били су принуђени да отворе још једну ковид јединицу на Клиници за медицинску рехабилитацију.

У циљу спречавања ширења и обољевања од ковид-19 вирусне инфекције, у КЦВ апелују на грађане да је обавезно придржавање свих превентивних заштитних мера, што подразумева ношење заштитних маски, одржавање одговарајуће дистанце између особа, редовно прање и дезинфекција руку, као избегавање окуплјања становништва у већем броју у затвореном простору.

EUR/RSD 117.1769
Најновије вести