Кинески стручњаци дали позитивну оцену ВМЦ Карабурма

БЕОГРАД: Шесточлани тим медицинских стручњака из Кине данас је завршио посету Војномедицинском центру Карабурма у Београду, уз оцену да је болница припремљена “јако добро” за лечење средње и најтеже оболелих пацијената од вируса Ковид-19.
Ministarstvo odbrane
Фото: Министарство одбране Републике Србије/ВМЦ на Карабурми

Оцењено је да је посебна пажња посвећена и битним детаљима, јер је предвиђено да медицинско особље када заврши са послом и скине заштитну опрему, у огледалу може видети да ли на правилан начин скида заштитну опрему, саопштило је Министарство одбране.

Болница је успостављена за само 10 дана, а по наређењу врховног команданта Војске Србије Александра Вучића.

Заменик начелника Инфективне клинике Треће придружене болнице Универзитета Сун Јанг Сен, др Лин Бинглианг је истакао да је у разговору са колегама осетио да се Срби изузетно труде и напорно раде како би успели да се правилно заштите и изборе са вирусом корона.

Како је објаснио, у једној “зараженој зони” боравиће пацијенти, друга “чиста зона” намењена је медицинском особљу, а између те две постојаће “тампон зона” где ће се лекари пресвлачити и додао да је тако направљен одличан распоред.

Делегацију експерата из Кине дочекали су помоћник министра за политику одбране Милан Ранковић и начелник Управе за војно здравство бригадни генерал др Угљеша Јовичић.

Кроз болницу на ВМЦ Карабурма, делегацију је провео командант Војне болнице Карабурма потпуковник др Иво Удовичић, који им је представио капацитете и начин на који је болница организована и адаптирана, стоји у саопштењу.

 

EUR/RSD 117.2933
Најновије вести