Кисић: Рад школа и факултета је стална тема, пратимо ситуацију

БЕОГРАД: Питање рада школа и факултета у условима епидемије вируса корона је нешто о чему се стално говори, независно од састанака Кризног штаба, каже заменица директора Института "Батут" Дарија Кисић Тепавчевић и истиче да се прати епидемиолошка ситуација и да се одлуке могу доносити на дневном нивоу, уколико то буде било потребно.
darija kisic tepavcevic, Tanjug/Tanja Valić
Фото: Танјуг/Тања Валић

Она је навела да је почетак школске године донео спорадичне случајеве заражавања короном и напоменула да се у тим ситуацијама реаговало на време, како би се спречило даље ширење вируса.

Кисић Тепавчевић је рекла да су у Кризном штабу изузетно поносни на ђаке и наставнике који се придржавају прописаних мера.

"Настава се одвија континуирано и без већих проблема и надамо се да ћемо успети то да одржимо што дужи временски период", рекла је она.

Кисић је навела да пораст броја заражених није повећао број пацијената на болничком лечењу.

Међутим, истакла је да је задатак свих нас да одржимо такво стање, подвлачећи да наступа период када се услед хладнијег времена, најбрже шире респираторне инфекције.

"Досадашње искуство и претходне недеље су показале да то итекако можемо и умемо да спречимо и сад највише снаге треба да усмеримо на борбу против вируса", рекла је Кисић.

EUR/RSD 117.1998
Најновије вести