Колибри снимио нову песму о правима детета

БЕОГРАД: Дечји хор "Колибри" снимио је, поводом 30. годишњице од усвајања Конвенције о правима детета, химну посвећену деци и њиховим правима под називом "За живот нов" аутора Николе Чутурила.
kolibri
Фото: Youtube Printscreen

Како је саопштио Уницеф у Србији, том песмом најављује се велики добротворни концерт који ће се одржати 13. новембра у Сава Центру, на коме ће се први пут заједно наћи дечији хор и специјални гости Немања Радуловић и Стефан Миленковић.

Организатор концерта је Уницеф, а реализује се уз подршку Града Београда, а сва средства од продаје карата за концерт биће преусмерена за подршку унапређењу програма предшколског васпитања и образовања у Србији.

Како се наводи, 30 година након усвајања Конвенције о правима детета, дечија права се нису променила, а деца се данас суочавају са новим претњама која угрожавају њихова права.

Уницеф наводи да се зато мора деловати конкретно како би се обезбедило да свако дете има једнаке шансе у животу.

Један од начина да се то постигне је улагање у образовање у раном узрасту. Вртићи су место где се деци пружа подршка, где могу да уче да размишљају креативно и сарађују једни са другима, где имају слободу да буду маштовити и да увежбавају своје вештине, наводи се у саопштењу.

EUR/RSD 117.3529
Најновије вести