Конкурс за обнову школа у Војводини

Покрајински секретаријат за образовање расписао је данас Конкурс за финансирање и суфинансирање израде техничке документације за обнову основних и средњих

школа и домова за ученике за коју је издвојено нешто више од 45 милиона динара, саопштио је тај секретраријат.  
Потпредседник Покрајинске владе, покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине - националне заједнице Михаљ Њилаш рекао је да тај секретаријат препознао велики значај и потребу да се те установе обнове. 

"Међутим, велики број тих установа нема потребна материјална средства, па ни запослена стручна лица обучена за израду документације која је неопходна за пријаву на разне конкурсе", каже Њилас.
Како је навео, ђацима треба обезбедити добре услове за похађање наставе како би могли да се несметано усредсреде на учење, а конкурс пружа помоћ установама већ на првом кораку у остваривању тог циља. 

Секретаријат је за обнову тих установа ове године издвојио укупно 45.275.000 динара, од тога 27.125.000 динара за основно образовање и васпитање, 16.150.000 динара за  средње образовање и васпитање, док је за установе ученичког стандарда предвиђено два милиона динара.
Израда техничке документације неопходна је како би надлежни органи одобрили грађење нових објеката или извођење радова на постојећим објектима које користе установе основног и средњег образовања и васпитања и ученичког стандарда на територији Војводине.

Како је саопштено, услови конкурисања објављени су у "Службеном листу АП Војводине", у дневном листу „Дневник", као и на сајту Покрајинског секретаријата. 
Конкурсна документација може се преузети од данас, а рок за подношење пријава на конкурс је до 27. фебруара.
Резултати ће бити објављени на интернет презентацији секретаријата.

Е. Д.

EUR/RSD 117.1996
Најновије вести