Конкурс за запошљавање младих истраживача

БЕОГРАД: Истраживачко-развојни институт за вештачку интелигенцију Србије позвао је младе истраживаче да постану део тима који ће креирати будућност вештачке интелигенције у Србији и региону.
e
Фото: Pixabay.com

Јединствену прилику да постану млади истраживачи имају студенти који су стекли знања из области вештачке интелигенције (рачунарски вид, разумевање и генерисање говора и текста, итд.), а јавни конкурс за запошљавање на одређено време отворен је до петка 15. октобра.

На конкурс се могу јавити заинтересовани кандидати који су знатижељни да истраже непознато и да раде у мултикултуралној и мултинационалној организацији у области вештачке интелигенције, који поседују диплому основних и мастер студија, као и кандидати који су уписали докторске студије у области техничко-технолошких, природно-математичких или друштвено-хуманистичких наука.

Они који буду изабрани имаће прилику да раде на техничким задацима, да објављују радове на признатим конференцијама и у стручним часописима, али и да сарађују са светски познатим менторима и сарадницима.

Као посебан део тима, њихов задатак је да се баве научно-истраживачким радом, да учествују у припреми, пријављивању и реализацији националних и међународних научно-истраживачких пројеката, као и да учествују у пословно-техничкој сарадњи са привредом.

Истраживачко-развојни институт за вештачку интелигенцију је први институт у Србији и региону који се бави истраживањем вештачке интелигенције и њене примене у различитим областима.

Визија Института је да постане „фабрика“ лидера у овој области. Наши научници и истраживачи ће на основу онога што науче у Институту отварати нове компаније, учити нове генерације студената и уздићи српску ИТ индустрију на ниво светске АИ индустрије.

EUR/RSD 117.5782
Најновије вести