КРЕНУЛА СЕОБА Путеви закрчени, колоне непрегледне ГРАДОВИ ПРАЗНИ (ФOTO, ВИДЕО)

БЕОГРАД: Због обележавања државног празника и Сретења данас се у Србији очекује појачан интензитет саобраћаја, изјавио је за Тањуг Јовица Митић, из Ауто-мото савеза Србије.
1
Фото: RINA

"Због Дана државности, државног празника и ми очекујемо појачан интензитет саобраћаја на свим главним и фреквентним путевима - најоптерећенији ће бити ауто-путеви, а затим сви путни правци који воде ка нашим омиљеним дестинацијама - то су зимски туристички центри, бање и језера", рекао је Митић.

Велике гужве евидентиране су на ауто-путу Милош Велики, наочито на наплатним рампама Прељина и Паковраће. На искључењу са ауто-пута у Паковраћу полиција регулише саобраћај, како би они који се искључују, колико је то могуће брже наставили пут.

- Хаос је на излазу са ауто-пута, чекамо дуго како би се искључили. По свему судећи велике гужве нас очекују и даље на магистралном путу ка Ужицу. Очекивали смо гужве, али не баш овакав колапс, па смо се већ помирили са чињеницом да ћемо овај први дан одмора уместо на Тари, провести добар део дана у путу, у колима, каже за РИНУ возач Марко Ускоковић који се нашао на лицу места.

Фото: RINA

Појачан интензитет саобраћаја је и на граничним прелазима са Црном Гором, а од раних јтарњих сати формирају се колоне на Добракову.

- На улазу у Црну Гору је велика гужва, док из супротног правца нема никога. Види се да су у Србији празничн дани, каже Драган из Ужица који је одлучио да споји слободне дане и мини одмор проведе у Котору.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Према његовим речима, саобраћај је појачаног интензитета и на граничним прелазима.

"На прелазима ка Мађарској, на Хоргошу са наше стране задржавања су до 30 минута. Слична ситуација је и на граничном прелазу Бачки виногради, Ђала - такође у појачаном капацитету. Саветујемо возаче да евентулно користе гранични прелаз Бачки брег где тренутно нема дужих задржавања", рекао је Митић.

 

Како јављају возачи, пут Милош Велики из правца од Београда, потпуно је закрчен, и стварају се километарске колоне.

За то време, градови су скоро празни.

Дневник, РИНА

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести