Кризни штаб: Маске обавезне у Београду, препорука и за остатак Србије

БЕОГРАД: Кризни штаб за сузбијање болести КОВИД-19 на данашњој је седници донете су нове мере а како би се спречило ширење корона вируса и заштитило здравље грађана.
krizni stab
Фото: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/bs

С обзиром на различиту епидемиолошку ситуацију у градовима на територији Србије, кризни штаб ће постепено доносити мере у одређеним градовима, које свакога тренутка могу бити пооштрене уколико се не буду поштовале или се буду показале као недовољно ефикасне, наведено је у саопштењу Кризног штаба које је достављено медијима.

Тако је од сутра на територији града Београда обавезно је ношење маски у градском превозу и свим затвореним просторима, без изузетка.

Сви посетиоци и гости тржних центара, кафића, ресторана, ноћних клубова, салона лепоте, теретана и слично, у обавези су да све време боравка у тим затвореним просторима константно носе заштитне маске. Битно је напоменути да маске и даље не морају бити хируршке - све нехируршке и заштитне маске које грађани евентуално сами направе су прихватљиве.

Што се остатка Србије тиче, најснажнија препорука свим грађанима је да у свим затвореним просторима и превозу носе заштитне маске, одржавају раздаљину, користе дезинфекциона средства и редовно перу руке.

Влада и Кризни штаб апелују на све грађане да поштују мере и препоруке, понашају се одговорно и воде рачуна о свом здрављу и здрављу својих најближих.

Влада и Кризни штаб за сузбијање заразне болести КОВИД-19 наставиће да са највећом пажњом, из дана у дан, прате развој епидемиолошке ситуације у Србији и о свему обавештава грађане, наведено је у саопштењу.

EUR/RSD 117.5812
Најновије вести