Лавров обишао излозбу о херојској борби током НАТО агресије

БЕОГРАД: Руски министар спољних послова Сергеј Лавров обишао је данас у Музеју Града Београда изложбу Министарства одбране и Војске Србије "Одбрана 78", која сведочи о херојској бори током НАТО агресије.
1806_lavrlov_muzej_pok
Фото: Танјуг (Видео)

Свих осам целина мултимедијалне и интерактивне изложбене поставке, која на јединствен начин приказује херојску одбрану земље током 78 дана НАТО агресије и чува сећање на страдале припаднике војске, полиције и цивиле, међу којима је било и много деце, руском шефу дипломатије представио је министар Александар Вулин.

Лавров на кога су утисак оставили оригинални експонати, лични предмети и фотографије војника и полицајаца који су се борили за слободу отаџбине, штампани, тонски и видео материјали је уписао се и у Књигу утисака.

"Нећемо заборавити агресију НАТО против Југославије. Поклањамо се пред жртвама тог злочина", навео је Лавров.

"Русија и Србија настављају да се боре против мешања у унутрашња питања суверених држава, против нелегалне примене силе, за строго поштовање одредби Повеље Уједињених нација и међународног хуманитарног права", додао је шеф руске дипломатије.

И амбасадор Александар Боцан-Харченко обишао је изложбу аутора Душана Јововића која је јединствен путоказ за тумачење НАТО агресије над СРЈ, која је почела 24. марта 1999. године, без одобрења СБ УН.

Поставка која живо евоцира сећања на НАТО агресију, реализована је уз подршку Војног музеја и Музеја ваздухопловства, а драгоцен допринос дале су и јединице Војске Србије.

EUR/RSD 117.1277
Најновије вести