ЛГБТ: Слоган Параде поноса - Љубав мења свет

Шеста Недеља поноса у Београду биће одржана од 12. до 17. септембра,

а Прајд шетња заказана је за 18. септембар од Славије до Трга Републике, саопштио је Београд Прајд тим.
Овогодишњи слоган београдске Параде поноса је "Љубав мења свет" и, како се истиче, представља израз солидарности са ЛГБТ заједницом у Србији, региону али и целом свету.

"Желимо да са Параде поноса у Београду 18. септембра пошаљемо подршку, разумевање и поруке љубави свим ЛГБТ људима који живе у земљама у којима не само да није могуће одржати параду, већ због закона који постоје није могуће живети као ЛГБТ особа", каже се у саопштењу.
Иако је током протекле две године Парада поноса у Београду протекла без организованог насиља, то није довољно, кажу организатори и додају да је неопходна снажна кампања државе која ће одлучно и недвосмислено стати на пут сваком облику хомофобије и трансфобије.

Потребно је да се ЛГБТ особама у Србији недвосмислено поручи да њихов живот једнако вредан и да се створи клима у којој ће се свака ЛГБТ особа осећати прихваћено и поносно.
Државе попут Ирана или Саудијске Арабије, у којима се хомосексуалност кажњава смрћу, подсећају нас да се слобода стиче, а масакр у Орланду је показао да је слободу тешко одржати, наводи се у саопштењу.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.2737
Најновије вести