ГРУПНИ ЛОВОВИ НА ПРЕДАТОРЕ Шакали и лисице одстрељени у Пландишту, Иригу, Стапару и Сопоту

Чак шест шакала и једна лисица одстрељени су у прекјучерашњем групном лову на предаторе у банатском селу Барице, у општини Пландиште. У лову је учествовало 60 ловаца.
2
Фото: приватна архива

Лисицу је одстрелио Горан Владић, а шакале Васа Тапалага, Илеш Рица, Михаел Пасула, Зоран Миленковић и Мелуцу Тапалага.

Такође под окриљем ЛУ „Брзава” Пландиште, на територији ЛД „Срндаћ” из Великог Гаја, дан раније је уприличена хајка на предаторе, у којој су пала два шакала.

У ЛУ „Срндаћ” из Ирига, ловном ревиру 10, којим управља ЛД „Зец” Добродол, у недељу је одржана пета хајка на предаторе. Учествовало је стотинак ловаца, а одстрељено је шест шакала, уз две лисице!

Фото: приватна архива

Спретни и срећни ловци на шакале су МладенГлувић, Јован Костић, Томислав Суломар, Милан Бићанић, Атила Репаши и МилошВукајловић. ЛисицесуодстрелилиЂорђеЋирићи Горан Ћурковић.

У недељу 25. фебруара, одржаће се групни лов на предаторе у Врднику.

У хајци на предаторе која је у недељу уприличена у Стапару (ЛУ „Сомбор”), одстрељен је шакал. По речима учесника у лову, пуцано је на још две лисице и једног шакала, а једини прецизан био је домаћи ловац Томислав Стајшић.

Фото: приватна архива

У Ловачкој секцији Губеревац крај Сопота, која припада ЛУ „Космај”, минуле суботе одржана је хајка на предаторе. По идеалном, сунчаном дану, након два погона и дочека у којима је учествовало 65 ловаца, одстрељен је шакал. По речима организатора, било је још прилика за пуцање, те су забележени промашаји једног шакала и једне лисице.

Једини уловљен шакал дело је ловца Бранислава Станисављевића, члана ЛС „Сибница”, ЛУ „Космај” из Сопота.  

Фото: приватна архива

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести