ПРИЧЕ С ПЕЦАЊА НА ВЕЛИКОМ БАЧКОМ КАНАЛУ КОД СРБОБРАНА Урбано, али идеално за уживање

На самом улазу у Србобран, из правца Новог Сада, прелази се Велики бачки канал на ком су, са десне стране, нанизани пецароши поприлично чест призор.
Л. Радловачки
Фото: Л. Радловачки

Таква слика је и недавно била када се уз воду могло пребројати сигурно педесетак риболоваца који су искористили леп фебруарски дан да забаце удицу и, уз мало среће, понешто и улове.

Приликом наше посете, усред радне недеље, на Великом бачком каналу највише је било оних који су први пут решили да дођу на ту локацију и испитају терен. Међу њима је и Оливер Кромпић из Хртковаца, иначе страствени пецарош који највише воли да се стационира насред Саве и ужива у природи као главном адуту риболова.

– Пријатељи често овде долазе и овај пут сам им се придружио, а да могу, дошао бих и сутра– каже Кромпић. – Највише бабушка иде овде, мада кажу да има и шарана.  А колико видим, све што упецају, врате у воду. Бабушку не смем да вратим, однећу је  другаримаа  који воле да је једу.

На Велики бачки канал су се обрела и тројица Кикинђана, такође задовољни амбијентом и уловом.

– Испробавамо разне мамце, па ко колико има успеха – вели Миомир Мијаиловић, комбинујући мало црвиће, мало кукуруз шећерац, пуфике и стиропор, па шта риба пожели. – Гледамо на шта ће да иде, а мораш да је нуткаш. Све зависи и од места, дубине воде... Овде је све ситна риба, па чисто рекреативно пецамо, нисмо професионалци, само користимо прилику да мало побегнемо од куће. Али, доћи ћемо опет, свиђа ми се овде, доста је урбано, па ако нам нешто и усфали, можемо да се снађемо.

Текст и фото: Л. Радловачки

EUR/RSD 117.0557
Најновије вести