Матић: Ниједна пријава у вези наводне игре "Изазов 48 сати"

БЕОГРАД: Националном контакт центру за безбедност деце на интернету до сада није упућена ниједна пријава која се тиче наводне игре на друштвеним мрежама под називом "Изазов 48 сати", поручила је данас државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић.
1
Фото: Tanjug

Она је поводом медијских навода и "статуса" на интернету да ова "игра" подразумева да се деца такмиче у томе ко ће дуже и успешније да се крије од родитеља, упозорила на опрез приликом активности на друштвеним мрежама.

"Свака врста комуникације са непознатим особама и прихватања захтева са непознатих адреса и налога сматра се ризичним понашањем на интернету и може имати озбиљне последице", напомиње Матић у саопштењу.

Због тога, каже, важно је да се посебна пажња обрати на онлајн активности деце и младих, као и на њихову едукацију о опасностима на интернету. 

"Нарочито им је потребно указати да се не упуштају у такозване ''игре изазова'' које су усмерене управо на млађу популацију", поручила је Матић подсетивши да сви грађани могу добити савете или пријавити сваку врсту злоупотребе нових технологија Националном контакт центру за безбедност деце на интернету на број телефона 19833, путем портала и друштвених група

EUR/RSD 117.7720
Најновије вести