Међународна конференција студената медицине у Новом Саду

НОВИ САД: Тродневна конференција студената медицине „Internationa medical students conference in Novi Sad 2019 – IMSCNS “ која се ове године организује по дванаести пут, свечано је отворена у Градској кући, а присутне је том приликом поздравио члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин и пожелео им добродошлицу у Нови Сад, актуелну Омладинску престоницу Европе.
k
Фото: novisad.rs

Велико ми је задовољство што је наш град већ други пут домаћин конференције студената медицине. Овакви скупови су изузетно значајни јер младим људима који су одлучили да медицина буде њихов животни позив пружају прилику да се упознају, размене знања и искуства, али и да уче од еминентних професора. Људи су највећа вредност сваког друштва, брига о њиховом здрављу мора да буде приоритет, а ми ћемо увек подржавати догађаје посвећене онима који се баве медицином или намеравају да се озбиљно посвете тој племенитој и одговорној професији, рекао је Огњен Цвјетићанин.

Конференција одржава у Ректорату Универзитета у Новом Саду, у организацији Савеза студената Медицинског факултета. На конференцији учествује 200 студената који ће током три дана имати прилику да прошире своја знања из медицинских наука, размене контакте и искуства од гостујућих професора који долазе са престижних универзитетских клиника и центара широм Сједињених Америчких Држава, са дугогодишњим искуством и знањем из области стоматологије, интерне медицине, педијатрије, онкологије, ортопедије, спортске медицине и радиологије.

Фото: novisad.rs

Организацију конференције подржали су Министаство просвете, науке и технолошког развоја, Град Нови Сад, Омладинска престоница Европе Нови Сад – ОПЕНС 2019.

EUR/RSD 117.1769
Најновије вести