Министарство просвете: Настава у пуном обиму у 1.460 школа

БЕОГРАД: Према подацима које су Министарству просвете, науке и технолошког развоја доставиле школе, у 1.460 основних и средњих школа, од укупно 1.768, настава се реализовала у пуном обиму, саопштило је данас Министарство.
skola djaci
Фото: Dnevnik (arhiva)

Часови су били скраћени на 30 минута у 308 школа, које су делимично или потпуно учестовале у штрајку упозорења, што је 17,42 одсто, наведено је у саопштењу.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја не сматра синдикате супротстављеном страном и у сталном је дијалогу са представницима репрезентативних синдиката, каже се у саопштењу и додаје да су на тим састанцима разматрани и решавани различити захтеви синдиката.

"Један од резултата тог дијалога је одлука Владе да се распишу конкурси за запошљавање 2.500 просветних радника на неодређено, а у току су договори у вези са изменама и допунама Посебног колективног уговора.

На састанку Социјално-економског савета подржан је предлог синдиката за исплату солидарне помоћи просветним радницима и предлог је упућен Влади", навело је Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

EUR/RSD 117.2728
Најновије вести