Министарство: Уводе се "комуналне" лиценце

БЕОГРАД: Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре образовало је Комисију за лиценцирање обављања комуналних послова, а у складу са Законом о комуналним делатностима.
lisje ograda groblje FF
Фото: Дневник (Филип Бакић)

Комисија, која има задатак да проверава испуњеност услова за отпочињање обављања комуналних делатности, издаваће лиценце за управљање гробљима и сахрањивање, погребну делатност, јавно осветљење, превоз путника за водни саобраћај, димничарске услуге и делатност зоохигијене.

Посао Комисије је да у складу с Уредбом о начину и условима за отпочињање обављања комуналних делатности утврди да ли подносилац захтева испуњава неопходне услове и на основу тога доноси решење о лиценцирању.

Уредба се односи искључиво на делатнике који започињу пословање, док су активни вршиоци дужности комуналних делатности дужни да своје пословање ускладе с Уредбом.

У наредном периоду Министарство ће уредити и услове за преостале комуналне делатности, а то су управљање комуналним отпадом, управљање пијацама, одржавање путева, одржавање чистоће, одржавање јавних зелених површина и управљање јавним паркиралиштима, наводи се у саопштењу Министарства.

Комисију чине представници Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Министарства привреде, Министарства рударства и енергетике, Министарства заштите животне средине, Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, Министарства финансија, Министарства државне управе и локалне самоуправе и Министарства унутрашњих послова.

EUR/RSD 117.0764
Најновије вести