Министарство: Вирус присутан код 55 корисника и 19 запослених

БЕОГРАД: Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања саопштило је да је закључно с данашњим даном, у установама социјалне заштите, Домовима за смештај одраслих и старих, потврђено присуство вируса ковид-19 код 55 корисника и 19 запослених.
starica
Фото: pixabay.com

Присуство вируса ковид-19 потврђено је у Геронтолошком центру Књажевац.

Геронтолошком центру Суботица, Геронтолошком центру Нови Сад - РЈ Лиман и РЈ Ново насеље, Геронтолошком центру Кањижа, Дому за лица ометена у менталном развоју ''Срце у јабуци'', Јабука, Панчево, Установи за децу и младе ''Сремчица'', Београд, Центру за социјални рад у Врању, Центру за социјални рад у Краљеву, Дому за смештај одраслих и старијих ''Кладомокс плус'', Келебија, Дому за смештај одраслих и старијих ''Терза Ета'', Прибој, Дому за смештај одраслих и старијих ''Кућа неге'', Суботица.

Укупан број излечених корисника установа социјалне заштите износи 1017, а број излечених особа које су запослене у установама социјалне заштите износи 407.

Дом за смештај одраслих и старијих ''Доживети стоту'', Београд, Дом за смештај одраслих и старијих ''Стара пруга'', Умка и Дом за смештај одраслих и старијих ''Радост'' у Неготину, решењем о забрани рада Министарства за рад не пружају услугу социјалне заштите домског смештаја одраслих и старијих.

Министарство за рад донело је решење о забрани рада Дома за смештај одраслих и старијих ''Нада'', у Београду.

Корисници у установама социјалне заштите за које постоји процена да могу бити потенцијални преносиоци вируса смештени су у изолацију, док запослени у установама социјалне заштите, код којих постоји оваква опасност, не долазе на посао и налазе се у кућној изолацији.

EUR/RSD 117.5834
Најновије вести