Миодраг Костић уступа хотел држави за борбу против короне

БЕОГРАД: Миодраг Костић, председник компаније МК Група, прикључио се борби против вируса Covid-19 уступањем смештајних капацитета хотела у Новом Саду на коришћење Институту за јавно здравље Србије "Др Милан Јовановић Батут”, којем је то највише потребно у овом тренутку.
kostic
Фото: Dnevnik.rs

Поред тога, Костић и његова компанија ће покрити све трошкове који буду настали у вези са боравком у овом хотелу, саопштено је из МК Групе.

Према најавама надлежних, у Србији се ускоро очекује највећи талас броја оболелих од коронавируса, па је председник компаније МК Група међу првим предузетницима показао своју хуманост у кључном тренутку.

"Као што је власник Челсија Роман Абрамович уступио свој хотел у Лондону Националној здравственој служби, тако је и један од најуспешнијих бизнисмена у нашем региону и признати хуманиста Миодраг Костић одлучио да помогне заједници да се избори са вирусом", кажу из МК Групе.

Подсећају да је МК Група такође донирала око шест милиона динара Институту за вирусологију, вакцине и серуме "Торлак“, како би се у најрањивијем периоду помогло у набавци неопходних средстава за дијагностику вируса Covid-19.

Овом донацијом, МК Група је прва компанија која је упутила новчану помоћ надлежним институцијама у намери да пружи значајну подршку здравственом систему наше земље.

Компаније чланице МК Групе су у току ове недеље упутиле и донацију прехрамбених производа у вредности од четири милиона динара за пензионере Београда, који су бесплатно достављени старијим суграђанима док бораве у својим домовима.

Миодраг Костић је заједно са својом компанијом МК Група само у последњих пет година реализовао више од 500 друштвено одговорних акција у које је уложио преко пет милиона евра, наводи се у саопштењу.

EUR/RSD 117.5845
Најновије вести