Мировић: И даље пораст оболелих, тестови у Војводини за 24 сата

НОВИ САД: Председник Покрајинске владе Игор Мировић истакао је данас на конференцији за новинаре да је оцена епидемиолога да је стање у Војводини неповољно и да имамо и даље дневни пораст заражених и обелелих.
igor mirovic hadza
Фото: Дневник/ Радивој Хаџић

„Јуче, до 15 часова, имали смо највећи број оболелих у једном дану у Војводини, укупно 162 од тога 79 у Новом Саду што и даље показује да је овај град најугорженији. Вероватно ћемо у Новом Саду морати да предузмемо додатне мере, али о томе ће одлучити локални штаб“, рекао је Мировић.

Како је навео у Клиничком центру Војводине се од коронавируса лече 254 пацијента који су смештени у корона-центру, а у претходном дану су два пацијента преминула.

Из Новог Сада је 161 пацијент, десет из Врбаса, девет из Зрењанина. Укупно је  1.621 активни случај у целој Војводини, од чега у Новом Саду 796, дакле највише.

Мировић је навео да су у Панчевачкој општој болници у 102 оболела, у болници у Врбасу 29, Суботици 57, Сремској Митровици 112, Вршцу 22 , Сомбору 17, Зрењанину 8.

„Добра вест је да имамо двоје оболеле деце, имали смо четзворо, двоје се опоравило. Једна јако добра вест, када је реч о тестирању: Наиме, за готово све заводе за јавно здравље у Војводини смо успали да набавимо PCR машине и оне су већ у фунцији. Имамо тестирање у више градова у Војводини, укупно осам лабораторијa. Дакле, у Војводини се не чека дуже од 24 часа за резултате тестирања. Држава је обезбедила довољно тестова, Влада Републике Србије нам максимално помаже“, навео је Мировић.

Он је истакао да нема никаквих теорија завере када је реч о броју преминулих од коронавируса. Како је навео, у Војводини су од почетка епидемије преминуле 63 особе.

EUR/RSD 117.5896
Најновије вести