Мировић: У Војводини и даље нестабилно, У КЦВ мање од 300 пацијената

НОВИ САД: Ситуација у Војводини је и даље нестабилна, а током јучерашњег дана је први пут било мање од 300 пацијената који су смештени у цовид центру Клиничког центра Војводине (КЦВ), изјавио је председник Покрајинске владе Игор Мировић, наглашавајући да се то никако не може узети као параметар за оптимистичне изјаве.
igor mirovic hadza
Фото: Дневник/ Р. Хаџић

"И даље имамо највећи пораст оболелих са територије Новог Сада који је на дневном нивоу негде око 50 одсто од укупног броја оболелих у Војводини, а тај број је и даље дневно између 150, 160 и 170, тако да нема ту неких већих померања", рекао је Мировић.

Наводи да се "некада учини да имамо бољи дан", када се открије мањи број случајева у току дана, што се дешавало и прошле недеље.

"Али, рано је на основу два или три дана давати оптимистичке изјаве", каже он.

Мировић каже да су сви болнички капацитети стављени у функцији, да има још места у болницама, "али не неограничено и да бисмо могли да кажемо да је стање такво да људи могу да се опусте, напротив".

Он је још једном нагласио да је неопходно да грађани носе маске, поготово у затвореном простору и да се придржавају мера које је прописала струка.

Подсетио је и да је санитарна инспекција овог викенда кренула у ванредне контроле објеката, где се у затвореном простору окупља већи број људи, те да су написане и прве казне.

EUR/RSD 117.5920
Најновије вести