МУП поново упозорава: НЕ ПРИЛАЗИТЕ БУЈИЦАМА

БЕОГРАД: Министарство унутрашњих послова још једном апелује на све грађане да не прилазе набујалим бујичним водотоковима.
mup
Фото: MUP

Из полиције поручују грађанима да у случају евентуалне опасности слушају надлежне институције и да уколико вода прети да уђе у домаћинства, искористе џакове са песком да обезбеде локацију, као и да се у случају директне опасности попну на више етаже, искључе електричну енергију и, подсећамо, позову ватрогасце на број 193 или полицију на 192, како би им била пружена адекватна помоћ.

Припадници МУП-а ангажовани на отклањању последица поплава

У току ноћи припадници Министарства унутрашњих послова Сектора за ванредне ситуације били су ангажовани на црпљењу воде у Бору у насељу Савача, у месту Шарлинац у општини Дољевац из подрума Герентолошког центра и у Јагодини на локацији нове индустриске зоне, саопштио је данас МУП.

Припадници Сектора за ванредне ситуације били су ангажовани и на  евакуацији животиња из поплављене штале у Гроцкој, као и на

превентивнивном обиласку свих критичних водотокова на територији целе Србије.

Синоћ у 21 час у месту Миросаљци бб, ГО Лазаревац, Специјалистички тим за спасавање и рад на води Сектора за ванредне ситуације МУП евакуисао је једну особу која је упала у реку Турија.

Услед изливања реке Топлице, синоћ око 23 часова Црвени крст Дољевац евакуисао је 33 особе из села Шарлинац и Шаиновац и они су смештени у Дому културе у месту Шарлинац.

Није било проглашења нових ванредних ситуација а на снази је тренутно укупно 52 ванредне ситуације, за целу територију градова: Крушевац, Бор, Чачак, Лозница, Јагодина, Прокупље, Краљево и општина Аранђеловац, Александровац, Лучани, Топола, Рача, Лебане, Дољевац, Рековац, Ариље, Алексинац, Свилајнац, Параћин, Сокобања, Деспотовац, Сјеница, Коцељева, Владимирци, Бабушница, Бољевац, Врњачка Бања, Ћуприја, Ћићевац, Ражањ, Трстеник, Медвеђа, Куршумлија, Брус, Владичин Хан, Житорађа, Блаце, Кучево, Смедеревска Паланка. Ванредна ситуација на снази је и у деловима територија Града Шапца и Ужица, и општина Трговиште, Бојник, Пожега, Беочин, Ириг, Прибој, Жагубица, Ивањица, Косјерић, Варварин, Мајданпек.

EUR/RSD 117.1677
Најновије вести