На граничним прелазима задржавање 30 до 60 минута 

БЕОГРАД: Према информацијама АМС С саобраћај је очекивано појачаног интензитета на готово свим путним правцима у Србији, највише на путевима који воде од зимских туристичких центара ка градским срединама, на наплатним рампама нема задржавања, а на граничним прелазима за путничка возила задржавања су између 30 и 60 минута.
granica horgos ples Dnevnik
Фото: Dnevnik.rs

Најоптерећенији је магистрални пут од Златибора ка Чачку и даље ка Београду, а такође и пут који од Копаоника води ка Брусу. 

На путевима у нижим пределима коловоз је мокар док у планинским пределима има новоформираног снежног покривача, јер снег слабог до умереног интензитета пада на Златибору и Копаонику.

Овакви услови у саобраћају доносе и већи број саобраћајних незгода са честим прекидима или успореном вожњом, па се возачима саветује опрезна вожња.

Према информацијама добијених од ЈП "Путеви Србије" нема задржавања на наплатним станицама.

Учесници у саобраћају се путем портала постављених на ауто-путевима редовно обавештавају о евентуалним задржавањима на наплатним станицама.

Према подацима Управе граничне полиције РС, на нашим граничним прелазима, на путничким терминалима задржавања су од 30 до 60 мин. 

На ГП „Хоргош 2", на излазу задржавања су 60 минута, на ГП „Сремска Рача" ,такође на излазу су 60 минута а на ГП „Шпиљани", на улазу су 60 мин.

Време задржавања на граничним прелазима је релативно и често промељиво, саопштено је из АМС С.

EUR/RSD 118.4426
Најновије вести