На Хоргошу се чека око четири сата, на Калебији сат

БЕОГРАД: Према последњим информацијама Путева Србије на наплатним станицама нема задржавања, али подаци Управе граничне полиције говоре о дужим задржавањима на прелазима, па тако на Хоргошу путничка возила у просеку чекају четири сата, док се на Келебији за излаз из земље чека до 60 минута. 
horgos
Фото: Dnevnik, arhiva

На Бачким Виноградима чека се око 2 сата, а и на Хоргошу два су чекања често променљива, па се препоручују прелази Ђала или Бајмок, који раде до 19 сати, као и Бачки Брег, где задржавања мања. 

Из Србије у Хрватску на Батровцима се чека око 120 минута. 

Међузона са Хрвстком брзо се попуни, што умногоме продужава задржавање на улазу у Хрватску па је препорука возачима да користе алтернативне прелазе. 

А како су задржавања променљива и на прелазу Шид, где се тренутно чека до сат времена, пожељно је користити прелазе Сот, Љубу, Нештин или Бачку Паланку на којима су задржавања краћа. 

Појачан је саобраћај на улазу у земљу из правца Бугарске и Македоније, а на Градина и Прешево чека се 30-60 минута. 

На прелазима са Црном Гором Гостун, Јабука и Шпиљани тренутно су задржавања око сат времена, док на осталим прелазима нема задржавања.

Ауто-мото савез Србије упозорава на појачан интензитет саобраћаја током вечери, те на могуће временске непогоде праћене већим количинама падавина, због чега саветују возачима да прилагоде брзину условима на путу, да држе веће одстојање и да не улазе у ризична претицања и обилажења колона.

Током вечери се наоблачење са кишом, пљусковима, грмљавином и осетним падом температуре очекује у целој земљи, а метеоролози упозоравају и на локално краткотрајне временске непогоде праћене обилним падавинама, градом и олујним ветром. 

EUR/RSD 117.5121
Најновије вести