На НС СМАРТ хакатону победничка идеја у служби рециклаже

На дводневном такмичењу НС СМАРТ хакатлон, завршеном данас у амфитеатру Научно-технолошког парка, десет тимова је имало задатак да након предавања и рада са меторима у року од 48 сати осмисли најбоље могуће решење на теме које могу допринети квалитетнијем животу у нашем граду и околини.
2
Фото: Дневник/ Вања Фифа

Сваки тим чинила су четири млада научника,  који су се бавили проблемима као што су одрживи транспорт, здраво старење, безбедност деце, енергетска ефикасност, управљање отпадом, квалитет ваздуха и заштита воде.

Након презентација решења тимова пред жиријем, који су чинили чланице - компаније и стручњаци из света предузетничког екосистема, погласили су три најбоље екипе, чијим су члановима уречене награде - електрични бицикли и тротинети, које је уручио директор Научно- технолошког парка Небојша Дракулић.

Фото: Дневник/ Вања Фифа

Члан победничког тима Ђорђе Миросавић рекао је да су се бавили темом управља опадом, а решење за које су се определили је идеја о утомату у који би корисници могли да убаце пластичну флашу, а да заузрат добију одређене бодове.

- Те бодове би могли да искористе за попусте при куповини у маркетима, тржним центрима, куповину улазница на базенима и слично - објаснио је млади научник, додавши да је то начин на који би његова екипа промовисала рециклажу. - Победу смо очекивали, а сада, након проглашења осећамо се и уморно и задовољно.

Победници такмичења атоматски добијају право да учествују у трећем делу програма "Стар уп акцелерација", где ће тимови проћи кроз интензивну обуку из области технолошког предузетништва у складу с њиховим конкретним потребама.

Д. Кл.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dnevnik (@dnevnik.rs)

Фото: Дневник/ Вања Фифа
EUR/RSD 117.1131
Најновије вести