Најтежи дан у Војводини, умрла четири пацијента

БЕОГРАД: Покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић изјавио је да је је од почетка епидемије јучерашњи дан био најгори у Војводни, кад је реч о броју новозаражених и умрлих од Ковида 19.
zoran gojkovic
Фото: Dnevnik.rs
"Од последњег пресека јуче у 15 сати до сада у Војводини је од ковида умрло четворо људи, што је највећи број умрлих у једном дану од почетка епидемије", рекао је Гојковић новинарима у Београду.
 
Он је додао да се у Покрајини већ четири дана дана бележи троцифрен број новозаражених.
 
"Јуче смо имали највише заражених -122", рекао је Гојковић и нагласио да је су ковид центри у Војводини скоро пуни.
 
Навео је да је до пола попуњена четврта ковид зграда у КЦ Војводне, ковид одељење болнице у Врбасу је пуно, а и у Панчеву су такође пуни капацитети.
 
"Ми сада од једне несигурне епидемиолошке ситуације имамо изразито неповољну ситуацију", рекао је он.
 
Гојковић каже да уколико се наставе окупљања у великом броју у затвореном и отвореном простору број заражених може да се дуплира, а такав удар здравствени систем неће моћи да издржи.
 
"Чак и да отворимо нове болнице нећемо имати здравствене раднике, близу смо тога да пређемо црвену линију за који се бојим да неће бити повртка", упозорио је Гојковић.
Posmatrač 2020
10.07.2020 • 13:01
A obzirom kako se neodgovorno ponaša dobar deo stanovništva, to je tek početak "zabave" sa koronom koju ćemo svi zajedno (hteli ili ne ) imati. Hvala vam sugrađani
Зоран
10.07.2020 • 13:45
Ако је јуче, како је објављено на сајту covid19.rs, укупно у Србији потврђено 266, а само у Војводини 122, онда политичари који говоре да су оболели највећим делом из Београда и из централне Србије (Н. Пазар, Крагујевац, Чачак, Врање итд), дебело лажу.
EUR/RSD 117.5872
Најновије вести