Највећа навала на Медицински факултет

Пријаве матураната за 9.292 места за бруцоше на Универзитету у Новом Саду примаће се још данас, а већ првог дана пријавило се 4.656 кандидата за индекс.
 Prijave maturanata na Univerzitetu u Novom Sadu  Foto: R. Hadžić     
Фото: Пријаве матураната на Универзитету у Новом Саду  Фото: Р. Хаџић     

Судећи по првом дану пријављивања, и ове године ће највећа навала бити на Медицински факултет и то на свим нивоима студија које нуди.

Тако се за струковне студије, које на УНС-у, са укупно 308 места, нуде Медицински, Природно-математички и Факултет спорта и физичког васпитања, на Медицинском, већ првог дана, на 93 места пријавило 48 кандидата, док се на Факултету спорта и физичког васпитања за 25 места није пријавио нико.

И на основним академским студијама, које имају сви факултети УНС-а, први дан је највише пријављених у односу на број места било на Медицинском факултету, где је за 171 место конкурисало 140 кандидата. На овом нивоу студија најмање интересовање било је за Грађевиснки факултет у Суботици, где је за 134 места стигло само 16 пријава.Ипак, првог дана пријављивања за 8.323 места на овом нивоу студија , стигло је 4.013 пријава.


Академија уметности ван конкуренције

На Академији уметности, због специфичности пријемног испита, јунски уписни рок и ове године почео је раније, тако да ове недеље увелико трају пријемни испити. Судећи по пријавама, којих је на 224 места било 492 ,на  пријемним је конкуренција за индекс жестока.


Судећи по првом дану пријављивања, највећи пристисак ове године биће на интегрисане студије, које имају природно математички, Пољопривредни и Медицински факултет.

У понуди је укупно 661 место, а првог дана стигло је 550 пријава.И овај пут највише пријава, чак више и од броја понуђених места, стигло је на Медицински факултет, који нуди 462 места, а првотг дана примио је за њих 550 пријава.Са друге стране, за 139 места на ПМФ-у стигло је првог дана само шест пријава.

 Д. Д.

EUR/RSD 117.5814
Најновије вести