Не наседајте на лажне имејлове са знаком Поште Србије

БЕОГРАД: Поводом преварних и лажних имејлова који стижу грађанима, а у којима се злоупотребљавају корпоративна обележја и име ЈП Пошта Србије, обавештавамо јавност да Пошта Србије не стоји иза ових активности, као ни иза било које друге акције путем имејл порука, интернета или друштвених мрежа, наводи се у данашњем саопштењу овог јавног предузећа.
posta
Фото: Printscreen

Грађанима саветујемо да, уколико приме имејл или било коју другу поруку са симболима Поште, буду додатно опрезни, да не отварају линкове у примљеним порукама и да не уносе своје податке, додаје се у саопштењу.

Пошта Србије је позвала грађане да у случају било какве недоумице, позову њен Контакт центар преко телефона 0700 100 300 и 011 360 7788.

"Надлежне службе ЈП Пошта Србије прате објаве на друштвеним мрежама и посебно воде рачуна о евентуалним злоупотребама корпоративних обележја предузећа, о чему кориснике редовно обавештавају на званичној интернет страници и Фејсбук профилу Поште Србије", наводи се у саопштењу.

Напомиње се да Пошта Србије реагује на уочене злоупотребе пријавом Управи криминалистичке полиције против непознатих лица због злоупотребе корпоративних обележја и имена ЈП Поште Србије.

EUR/RSD 117.5737
Најновије вести