Нема новца за минималац свим породиљама

БЕОГРАД: Министарка задужена за демографију и популациону политику Славица Ђукић Дејановић изјавила је да држава нема финансијских могућности да изједначи породиље тако да свака прима минималну просечну зараду док је на породиљском одсуству.
djukic dejanovic
Фото: Tanjug (Dimitrije Goll)

Министарка је тако, одговарајући на питања новинара, прокоментарисала предлог Иницијативе „Маме су закон“ о увођењу обавезног минималца за породиље којим би се регулисало да ниједна породиља у Србији не би смела да прима мање од минималне просечне зараде за време породиљског одсуства.

Ђукић Дејановић је нагласила да финансијска средства којима располаже држава налажу да се прави разлика између породиља које су радиле неколико месеци или неколико година.

Сагласна сам да треба водити рачуна о достојанству примања, али немамо могућности да изједначимо све жене, рекла је министарка на конференцији у Влади Србије поводом формирања Радне групе за дневно праћење примене Закона о финансијској подршци породици с децом.

Ђукић Дејановић је указала да, будући да се шири обим права и повећава број жена које примају надокнаде, треба узети у обзир и систем праведности, а не, како каже, „само жеље да надокнаде не буду јако ниске“.

Породиља, која је радила неколико месеци, можда је оштећена за 1.000 динара месечно, што свакако није мало, али она по другим основама добија значајно више него што је имала до сада, навела је министарка.

ma ajde
25.10.2018 • 09:44
pPa realno ona je u pravu ali sta ako amanjimo broj poslanika u parlamentu koji svakako nisu rekli ni jednu rec otkada su tamo yakodje doticnoj i ostalima koji su previse placeni za njihov "rad"imacemo novaca i previse
EUR/RSD 117.5803
Најновије вести