Ненад Пагонис покренуо дигиталну кампању против вршњачког насиља

Десетоструки првак света у кик-боксу, Новосађанин Ненад Пагонис, покренуо је дигиталну кампању против вршњачког насиља, у којој позива младе од 14 до 19 година да поштују и брину о својим другарима, уз слоган “Не прескачи моју причу”.
d
Фото: Д. Патаки

Пројекат је подржало Министарство омладине и спорта, а циљна група су, пре свега, средњошколци широм Србије. Први спот је објављен на друштвеним мрежама, и већ је наишао на изузетан одјек, са преко 60.000 прегледа.

- Дигитална кампања против вршњачког насиља бави се врло озбиљном и негативном појавом у друштву. Поруком се обраћамо друштву, окружењу, жртви и насилницима. Желимо да испричамо да је важно да нико од нас не прескаче да помогне, буде хуман, срећан, да се насмеје, пита за савет, да победи, чује, да буде нечији херој, да потражи помоћ, да разговара. Потребно је да чујемо истину, да се дружимо, будемо одговорни. Све су то вредности које не треба прескакати - истакао је Пагонис.

Поред Ненада Пагониса, кампањи су се придружиле и бројне друге угледне личности из спорта, глуме, културе...

- Тема вршњачког насиља није специфична само за Србију, са њиме се суочавају готово све земље у Европи. Знамо да једна кампања неће решити проблем али може скренути пажњу окружења, охрабрити жртве. Порука “Не прескачи моју причу” смо пажљиво осмислили јер се ради о врло осетљивој теми - рекао је Дејан Патаки, из Удружења грађана и грађанки “Маргина” из Новог Сада, један од људи који стоје иза ове кампање.


Награде спортске и за хуманост

Ненад Пагонис, тридесетдвогодишњи Новосађанин, за спортске успехе и хуманитарни рад више пута је награђен. Он је добитник специјалне Дневникове награде за спортисту године 2007, две године касније добио је Мајску награду, освојио је Златног кик-боксера за 2008. и 2009. годину као најуспешнији спортиста, Спартакову нагарду за најбољег спортисту 2012, а за хуманитарни рад добио је „Хелло ањард” 2015. Студира менаџмент у спорту и оснивач је СК “Пагонис тим” у Новом Саду.


Акцију “Не прескачи моју причу” можете пратити на друштвеним мрежама. На Фејсбуку, под истоименом страницом и @nepreskaci, на Инстаграму и Твитеру, под #nepreskaci и #nepreskacimojupricu.

Ненаду Пагонису ово није прва хуманитарна акција. Он је недавно откупио имање у Ветернику, и на њему гради игралиште за децу из социјално угрожених породица, али и за остале малишане из комшилука. Поред тога, учествује у хуманитарној емисији ТВ Прва “Твоје лице звучи познато”, а новац освојен након победе у четвртој епизоди донирао је Фондацији Новака Ђоковића. Материјално помаже и неколико породица широм Србије, и труди се да што већем броју деце обезбеди услове за лепше детињство.

В. Ц.

 

EUR/RSD 117.5812
Најновије вести