Невреме с пљусковима у Срему, деловима Бачке и Баната, било и града

БЕОГРАД/НОВИ САД/УЖИЦЕ: Јако невреме захватило је Срем, а РХМЗ је у 18.30 сати издао ново хитно упозорење за подручје северне и западне Србије на јаке пљускове са грмљавином.
Nevreme u Srbiji Foto: Tanjug/video
Фото: Tanjug

У току вечери на западу Србије, у Срему, деловима Бачке, северног и средњег Баната локална појава јаких пљускова с грмљавином уз велику количину падавина, понегде и град, а у зони јаких пљускова краткотрајно се очекује и јак ветар, наводи се у хитном упозорењу Републичког хидрометеоролошког завода (РХМЗ).

Уз екстремне пљускове, на западу Срема има и обилног града, који је ношен олујним ветром. Овако је изгледала околина Шида после олује.

Невреме с грмљавином и и пљусковима је вечерас погодило и Нови Сад 

У ужичком крају се излиле бујичне воде, штета на инфраструктури и имовини

Подручје ужичког села Каран у поподневним сатима захватило је јако невреме праћено обилним падавинама и до 30 литара кише што је довело до бујица које су довеле до пораста нивоа потока Станци и његовог изливања, рекао је за Танјуг Зоран Милитаров, начелник комуналне инспекције Града Ужица.

Дошло је до зачепљења пропуста и немогућности да вода настави даље својим током па је дошло до изливања на пут и улазак воде у један број објеката, рекао је Милитаров и истакао да ни у једном тренутку нису били угрожени људски животи.

Тренутно се. како је додао, предузимају мере да се отклони то запушење иако је дошло до стабилизације водотока, али с обзиром на то да се могу очекивати наредних дана исто овако обилне падавине онда је неопходно да се ти радови и изведу.

Он је подсетио да су велике поплаве на овом подручју биле и 2014. године.

Додао је да је у току дана било падавина и на Јеловој Гори, али да није било пораста нивоа ни реке Ђетиње ни Волујачког потока, док је река Лужница у мањем порасту.

Што се тиче одржавања водотокова, Милитаров каже да постоји двострука обавеза и месних заједница и града.

Месне заједнице, додао је, треба да пријаве све проблеме на водотоковима, а Град да преко служби за одржавање реагује како се овакве ствари не би дешавале.

За три сата колико је трајало невреме, у прекиду је било и снабдевање села електричном енергијом.

EUR/RSD 117.2072
Најновије вести