НИС: У Рафинерији у Панчеву један заражени

ПАНЧЕВО: У НИС Рафиерији нафте у последњих 15 дана регистрован је један запослени код кога је потврђено присуство новог корона вируса, наводи се у одговору НИС-а на питање Танјуга.
rafinerija pancevo tanjug
Фото: Tanjug

Наводи се и да је колегама које су биле с њим у контакту омогућен рад од куће у наредне две недеље.

Такође обавља се тестирање запослених у складу са препорукама надлежних здравствених органа, наведено је у информацији.

НИС наводи да се од избијања епидемије у Рафинерији у Панчеву спроводе бројне додатне мере заштите, имајући у виду њен значај за очување стабилности на тржишту нафтних деривата.

Поред редовне дезинфекције, маски и рукавица, радници на појединим радним местима обавезни су да носе и визире током смене, а ради смањења контакта међу запосленима у појединим салама постављене су и преграде од плексигласа.

Дезинфикују се све улазне саобраћајнице у Рафинерију, део запослених има организован посебан превоз за потребе посла, а смене у Рафинерији су у циклусима од по 12 часова.

У НИС-у се примењују све превентивне мере у складу са препорукама надлежних органа, а запосленима су дате јасне инструкције о поступању у примени превентивних мера и редовно су информисани путем интерних канала комуникације.

Уколико постоји сумња да је запослени заражен, дефинисани су протоколи за поступање. Редовно се спроводи дезинфекција у пословним центрима у Београду и Новом Саду, Рафинерији у Панчеву, као и на осталим локацијама на којима се може наћи већи број запослених и потрошача, наводи се у информацији.

Такође запослени сваког дана воде електронски дневник контаката у пословним просторијама.

EUR/RSD 117.3380
Најновије вести