НОРМАЛИЗУЈЕ СЕ СИТУАЦИЈА, ПУТНИЦИ ОДАХНУЛИ Поново успостављена пасошка контрола на аеродрому „Никола Тесла“ КО ЈЕ ОДГОВОРАН ЗА ХАОС?

БЕОГРАД: Гранична полиција на Аеродрому „Никола Тесла“ у Београду после трочасовног застоја поново врши пасошку контролу путника и почела је нормализација саобраћаја, речено је вечерас Тан‌југу у МУП-у.
avion, er srbija, aerodrom nikola tesla, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Из МУП-а су прецизирали да су гужве настале због обуставе пасошке контроле нестале 20 минута после њеног поновног успостављања.

Проблем је створен, како је навео МУП, данас око 17 сати када су грешком службе оператера на аеродрома се помешали путници који су пристигли авионом из Скопља са путницима који су кренули ка разним светским дестинацијама, а над којима је извршена контрола лица и пртљага.

Из тог разлога аеродромске службе затражиле су од МУП-а да привремено обустави пасошке контроле док се не испразни транзитни терминал и док се над свим путницима који су у њему поново не изврши контрола.

МГСИ: Оператер аеродрома одговоран за проблеме у раду

Верица Јечменица, помоћница министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре изјавила је вечерас да је “до застоја у раду аеродрома Никола Тесла дошло услед грешке у функционисању служби оператера на Аеродрому” и да “оператер аеродрома сноси једини одговорност за проблеме који су настали”.

“Данас око 17 часова  у транзитној зони дошло је до мешања путника који су допутовали из Скопља, са другим путницима који су намеравалу да путују ка европским и светским дестинацијама, а над којима je prethodno извршена контрола прегледа лица и пртљага. Путници који су слетели у 16.16 сати летом из Скопља одвежено је аутобусом грешком на погрешан гејт где су ушли у транзитни део и помешали се са путницима који су прошли безбедносне провере. На захтев оператера београдског аеродрома МУП је у 17.22 сати прекинуо пасошку контрола на излазу из Србије”, рекла је Јечменица, саопштено је из Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Јечменица је рекла да је на аеродрому Никола Тесла каснило 17 летова Ер Србије и да је та авио-компанија отказала вечерашње летове за Берлин, Франкфурт и Дизелдорф.

“Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре наложило је излазак инспекција које ће по завршетку поступка надзора покренути поступке против оператера и одговорних лица према Закону о ваздушном саобраћају. Јавност ће бити обавештена о резултатима надзора. Авио компаније које су претрпеле штету решаваће своје односе са оператером аеродрома који је за штету одговоран”, поручила је помоћница министра Верица Јечменица.

Како је Тањугу речено у МУП, пасошка контрола је после трочаовног застоја поново успостављена и саобраћај на аеродрому је почео да се нормализује.

Проблем је створен, како је навео МУП, данас око 17 сати када су се, грешком службе оператера, на аеродрому помешали путници који су пристигли авионом из Скопља са путницима који су кренули ка разним светским дестинацијама, а над којима је извршена контрола лица и пртљага.

 Оператер аеродрома раније је саопштио ''да је због грешке у обавезном току кретања путника на аеродромском терминалу'', МУП вршио ванредну безбедносну контролу зграде што је довело до потенцијалног кашњења одређеног броја летова у вечерњем и јутарњим таласима.

''Напомињемо да нису сви летови отказани него путници морају да прођу поново безбедносну контролу'', саопштио је ''Белграде Аирпорт'' пре него што је поново успостављена пасошка контрола, истичући да надлежне аеродромске службе ''предузимају све што је неопходно да се саобраћај у што краћем року нормализује''.

EUR/RSD 117.0769
Најновије вести