Нови Пазар: Очекује се измештање затвора на другу локацију

НОВИ ПАЗАР: Град Нови Пазар донирао је данас Окружном затвору у том граду расхладну комору, а градоначелник Нихат Бишевац је казао да очекује дозволу за измештање притворске јединице, из улице Ослобођења, на другу локацију за коју је Град већ обезбедио парцелу.
1
Фото: Tanjug

Из Окружног затвора је раније саопштено, да ће расхладна комора у знатној мери допринети адекватнијем чувању и исхрани лица лишених слободе.

До сада су, услед недостатка таквог расхладног уређаја, месо и остале намирнице складиштене код новопазарских приватника.

Најзначајнија тема сусрета тицала се иницијативе да се Окружни затвор измести из Улице Ослобођења коју је Град већ поднео Министарству правде и Републичкој дирекцији за имовину. За ту сврху већ је опредељена и парцела.

Сусрет у Окружном затвору био је прилика и да се руководство те установе захвали градоначелнику Новог Пазара Нихату Бишевцу за вредну донацију, расхладну комору коју је обезбедио и донирао Град, а чија је вредност око пола милиона динара.

Закључено је да ће Градска управа Новог Пазара и у наредном периоду настојати да ради у интересу и зарад побољшања општих услова у тој установи, са циљем измештања те установе из, па готово, самог центра Новог Пазара.

Окружни затвор у Новом Пазару налази се у уском градском језгру, а у згради до њега налази се основна музичка школа "Стеван Мокрањац", па затвореници могу често слушати звуке клавира, поготово у лети када су на тој школи отворени прозори.

EUR/RSD 117.5124
Најновије вести