О прославама матуре одлука следеће недеље

БЕОГРАД: Став о прославама матуре Министарство просвете ће донети по препорукама Кризног штаба а очекујемо да се утврди стандард у погледу броја заражених па да се на основу тога одобре матурске вечери, рекао је данас министар Бранко Ружић.
e
Фото: Pixabay.com

Гостујући на ТВ Пинк он је рекао да се нада да ће прослава бити јер су оне важан животни моменат за младе.

"Треба приступити тој одлуци врло одговорно без обзира на емоције. Надам се да ће тај став Кризног штаба бити јасан током идуће недеље, а можда и раније", рекао је он.

Додао је да је таква одлука важна и због одржавања рекреативне и наставе у природи.

"Доста ствари ако је епидемиолошка ситуација добра не би требало супендовати. Важне су за децу", рекао је он.

За јучерашње уличне прославе завршетка средње школе које су уприличили матуранти он је рекао да је жеља министарства била да се и то уведе у неку норму а већ традиционалне прославе организују у школским двориштима.

" Али ни ово на улици, није ружно, и не може се спречити. Ипак у овом амбијенту који је још увек осетљив, важна је одговорност. Сигуран сам да нису довеле до неког новог заражавања", рекао је он.

Ружић је поручио да је најважнија вест да се средњошколци вакцинишу јер млади треба да задају завршни ударац корона вирусу.

Истакао је да је Београд други или трећи у Европи по вакцинацији међу младима.

"Дошли до тога да у овој бици можемо да објавимо победу, рат још увек није добијен", рекао је он.

Ружић је оценио даје школска година изгурана кроз синергију, уз иновативност наставника, одговорност деце и родитеље.

"Прилагодили смо се. Корона није добила плодно тле за ширење у образовном систему", рекао је он и додао да нико није закинут за неопходно знање.

Оценио је да се успешно приводи крају школска година, и додао да се нада да ћемо по питању короне од 1. септембра сви бити на зеленој грани.

EUR/RSD 117.2962
Најновије вести