Објављена јавна набавка за Клинички центар Војводине

Европска инвестициона банка објавила је  Међународни јавни позив за подношење понуда за изградњу Клиничког центра Војводине, сазнаје “Дневик”.
д
Фото: Dnevnik.rs

Јединица за имплементацију пројеката Министарства здравља објавила је у исто време Јавни позив на Порталу јавних набавки РС и проследила Јавни позив Службеном гласнику да га објави у првом штампаном издању, а Министарство здравља објавило је Јавни позив на сајту.

Крајњи рок за достављање понуда по овој расписаној набавци је 13. септембар ове године и то до 11 часова, а истог дана у подне ће се одржати и седница за јавно отварање понуда.

Подсећамо, прошле среде премијерка Ана Брнабић и председник Покрајинске владе Игор Мировић објавили су да је Европска инвестициона банка прихватила тендерска документа за изградњу Клиничког центра Војводине и најавили да ће тендер за извођача радова бити расписан у наредних десетак дана.

Крајњи рок за достављање понуда по овој расписаној набавци је 13. септембар

Мировић је тада изјавио како следи изградња више од 30.000 квадратних метара, са  више од 400 нових кревета, са посебним везама са Клиником за интерне болести и са Поликлиником и оценио да ће то представљати револуцију у здравственом систему Војводине. Покрајински премијер је рекао и како очекује да током јесени, у октобру или новембру, буде окончана тендерска процедура  и да „најкасније до краја ове године имамо у својим рукама чврст уговор за изградњу”.

Фото: Покрајинска влада

- Ово је важна прекретница у нашем пројекту. ЕИБ је спремна да подржи и жели даље да ради са Владом Србије на даљој оптимизацији инфраструктуре здравственог система Србије - рекла је тада представница Европске инвестиционе банке Фелиситис Ридл.

На 30.000 квадратних метара биће више од 400 нових кревета

На седници Покрајинске владе, дан касније, речено је да је новац за доградњу ламела Б и Ц Клиничког центра Војводине обезбеђен из треће транше кредита, који је Влада Србије потписала са Европском инвестиционом банком, и налази на рачуну Владе.

Управа Клиничког центра Војводине издејствовала је грађевинску дозволу за реконструкцију и доградњу ламела, чији ће инвеститор бити Република Србија, а корисник КЦВ.

- Инвестициона вредност пројекта је 32,6 милиона евра. Пројектом је предвиђена изградња новог објекта површине 33.275,84 метара квадратних, од чега је бруто површина медицинске намене 30.689,59 метара квадратних. Спратност објекта је П+3+Пк и делом П+4, укључујући и директну топлу везу Ламеле „Б’’ са Поликлиником и Интерном медицином, као и са Ламелом „А’’ у којој је Ургентни центар. Укупан број кревета је 348, од чега 288 обичних кревета, 22 кревета хируршке интензивне неге, 24 кревета хирушке полуинтензивне неге и 14 кревета за јединице за трансплантацију. Пројектован број операционих сала је 16 - чуло се на седници Покрајинске владе.


Комплетна хирургија у новом простору

Планирано је да у приземљу ламела Б и Ц буде Одељење централне стерилизације, као и Одељење радиологије са две ангио-сале, магнетном резонанцом, пет рендгена, две мамографије и четири ултразвука. На истој етажи ће бити лабораторије, као и нуклеарна медицина, која ће имати један пет скен и два спект скена. На првом спрату биће јединица трауме и ортопедије са 84 кревета, максилофацијална хирургија са 14 кревета, пластична хирургија са 18 постеља и васкуларна хирургија која ће имати 32 кревета. На другом спрату ће бити општа хирургија са 84 кревета, урологија са 46 кревета, јединица за трансплантацију са 14 кревета. Трећи спрат заузима неурохирургија са 34 кревета, а на истом спрату ће бити и 16 операционих сала, које имају и 16 кревета у соби за опоравак. Такође на овој етажи је и интензивна нега са 22 кревета.


Како је “Дневник” већ писао, у новом објекту биће одвојени токови посетилаца и амбулантних пацијената, особља и лежећих пацијената, као и логистике.

Зона паркинга за ламеле Б и Ц је између Ламеле Ц и засебног објекта у којем ће бити смештен технички блок са Станицом за медицинске гасове. Имаће укупно 194 паркинг места и то 60 за запослене, 113 за пацијенте и посетиоце и 21 место за особе са посебним потребама. Имаће и 48 паркинг места за бицикле.

Љ. Петровић

EUR/RSD 117.0614
Најновије вести