Од данас ковид болница у Пожаревцу, епидемиолошка ситуација претећа

ПОЖАРЕВАЦ: Актуелна епидемиолошка ситуација у Браничевском и Подунавском округу је претећа, каже директорка пожаревачког Завода за јавно здравље Ана Јовановић и додаје да болница у том граду данас постаје ковид болница.
Korona virus u Srbiji foto: Dnevnik.rs
Фото: Корона вирус у Србији фото: Дневник.рс

"Од данас пожаревачка болница постаје ковид болница и пацијенти који су позитивни из Београда, као и из целе Србије слаће се и у пожаревачку болницу, јер су ресурси у Београду доста попуњени", навела је Јовановић.

Она је прецизирала да у пожаревачкој болници тренутно има 19 позитивних ковид пацијената и додала да је јутрос у болницу стигло и пет пацијената из Београда.

Наводи да су ти пацијенти углавном са лакшом клиничком сликом.

Током викенда у Петровцу на Млави забележено је још троје оболелих од ковида-19, укупно 16, док је у Смедеревској Паланци потврђена инфекција код још једног здравственог радника, па укупно у том граду има 135 оболелих, каже Јовановић.

Додала је да је у смедеревској болници тренутно хоспитализовано седам оболелих и да они имају блаже респираторне тегобе, а према њеним речима укупан број заражених од почетка епидемије у том граду је 254.

Јовановић је истакла да је ковид позитивна беба стара 16 дана, заједно са зараженом мамом, пребачена на лечење у Београд.

У општини Велико Градиште од почетка епидемије има осам позитивних на ковид-19, у Голубцу један, у Жабарима двоје, Жагубици четворо, у Малом Црнићу укупно два потврђена, у Пожаревцу 172, док је у Великој Плани потврђен укупно 61 позитиван, навела је директорка Завода.

EUR/RSD 117.3739
Најновије вести