Од данашњег броја новозаражених, више од 85 одсто у Београду

БЕОГРАД: Од укупног броја новозаражених корона вирусом у Србији, данас их је само 15 одсто ван Београда.
korona torlak, Tanjug/Zoran Žestić
Фото: Танјуг/Зоран Жестић

Од 67 новооболелих у последања 24 сата, у Београду је чак 57 случајева, што је нешто више од 85 одсто.

У осталим деловима Србије укупно је позитвно 10 нових пацијената, од тога највише у Бору - четворо, Крушевцу двоје и још у четири града по један.

Данас је, према подацима на сајту Ковид19.рс, наведено да је од 5.263 тестиране особе позитивно било 67. На респираторима је 20 пацијената.

Тај очекивани, мањи број позитивних уобичајен је за понедељак свугде у свету јер се "суботом и недељом мање пацијената јавља на тестирање".

Озбиљнији бројеви се могу очекивати од сутра.

Епидемиолози су упозорили да је недеља која је пред нама велики тест када ће се видети да ли апели о поштовању превентивних мера дају резултат.

Епидемиолог и члан Кризног штаба Предраг Кон за Танјуг каже да се у Србији погоршава епидемиолошка ситуација, посебно у Београду, и упозорава да се због повећања броја заражених у престоници из несигурне ситуације прелази у неповољну.

Епидемилог Бранислав Тиодоровић истиче:

"Ако се не буду поштовале противепидемијске мере, за две недеље биће више од 500 оболелих дневно, а кад се пређе тај број, могуће је да се донесе нова одлука да више не буде наставе у школама и на факултетима, већ ће настава бити искљуциво онлајн".

EUR/RSD 117.5834
Најновије вести