Одржан састанак Радне групе о нормализацији ваздушног саобраћаја

БЕОГРАД: Потпредседник Владе и министар одбране Небојша Стефановић присуствовао је данас састанку Радне групе Владе Србије за разматрање питања нормализације ваздушног саобраћаја изнад Балкана, који је одржан у Дому Гарде на Топчидеру.
Ministar odbrane Nebojša Stefanović, Foto: Tanjug/video
Фото: Министар одбране Небојша Стефановић, Фото: Танјуг/видео

Стефановић је истакао да је неопходно сагледати тренутно стање, које је изузетно комплексно, и одредити смернице за даље поступање, како би Србија заштитила своје интересе.

“Активности, које се једнострано предузимају на нормализацији ваздушног саобраћаја у доњем слоју изнад наше јужне покрајине, супротне су Резолуцији 1244, и оне ће се, да будемо искрени, нажалост вероватно наставити. Ми морамо добро да размотримо како да не дозволимо да само протиче време и да имамо след догађаја, у којима ће нас фактички заобилазити. Морамо да проценимо шта је то што можемо конкретно предузети, и кроз разговоре са међународним снагама, како би заштитили наше интересе“, рекао је министар Стефановић.

Састанку Радне групе, којој председава министар одбране, присуствовали су помоћник министра за политику одбране Предраг Бандић и други припадници Министарства одбране и Војске Србије који су чланови Радне групе, као и чланови из Министарства спољних послова, Министарства унутрашњих послова, Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Канцеларије за Косово и Метохију, Канцеларије за координационе послове у преговарачком процесу са привременим институцијама самоуправе у Приштини, Директората цивилног ваздухопловства и Контроле летења Србије и Црне Горе СМАТСА.

EUR/RSD 117.3374
Најновије вести