Одржана трибина о женама и равноправности у Галерији Матице српске

У Галерији Матице српске одржана је трибина под називом „Како култура може утицати на перцепцију жена у друштву” у организацији Галерије и поверенице за родну равноправност.  
Kako kultura moze uticati na percepciju zena u drustvu/Pokrajinska vlada
Фото: Покрајинска влада

„И као појединци и као друштво имамо обавезу и одговорност да афирмишемо жене које креирају нове домете у култури и уметности, и подстичемо њихов стваралачки дух и потенцијал“, истакао је председник Покрајинске владе Игор Мировић на вечерашњој трибини.

Он је подсетио да је Скупштина АП Војводине овог месеца усвојила предлог да Награда за равноправност полова „Милица Томић“ буде уведена као највише покрајинско признање.

Фото: Kako kultura moze uticati na percepciju zena u drustvu/Pokrajinska vlada

„Та награда је, поред признања онима којима ће бити додељивана, истовремено и омаж самој Милици Томић, и то не као кћерки свог великог оца или супрузи свог великог мужа, већ управо као једној од наших првих новинарки, првој уредници нашег првог часописа за жене и једној свестраној жени“, нагласио је председник Мировић.

Трибина у оквиру пројекта “Перцепција - жена по мери друштва“ имала је за циљ да пошаље поруку о неопходности разумевања родне равноправности, имајући у виду значајан женски допринос култури и уметности у Србији.

Фото: Kako kultura moze uticati na percepciju zena u drustvu/Pokrajinska vlada
EUR/RSD 117.5878
Најновије вести