Опасно прелажење пруге Београд-Нови Сад на недозвољеним местима

БЕОГРАД: Инфраструктура железнице Србије упозорава грађане да је забрањено и опасно прелажење преко пруге за велике брзине Београд - Нови Сад на недозвољеним местима, с обзиром да воз за тестирање више пута у току дана саобраћа брзином од 200 километара на час.
s
Фото: Youtube Printscreen

На прузи су у току динамичка испитивања која ће трајати до 5. фебруара, у периоду од седам до 17 часова, саопштили су из Инфраструктуре железнице Србије.

Поручили су и да је током динамичких испитивања пруге неовлашћеним лицима забрањен било какав приступ и кретање перонима и колосецима у станицама и дуж читаве пруге.

"Непоштовањем ових правила грађани директно угрожавају сопствени живот и целокупну безбедност железничког саобраћаја на брзој прузи", упозоравају из Инфраструктуре железнице Србије.

Кажу да је у протеклих недељу дана тестирања на брзој прузи, примећено да појединци прелазе преко ове пруге на местима где то није дозвољено, чак и тамо где је дуж пруге постављена заштитна ограда, угрожавајући на тај начин сопствени живот.

У периоду динамичких тестирања брзе пруге Београд - Нови Сад појачано је присуство припадника МУП-а, службе обезбеђења Инфраструктуре железнице Србиј и извођача радова дуж читаве ове деонице.

У саопштењу су подсетили да су динамичка тестирања на прузи за велике брзине до 200 километара на сат Београд - Нови Сад почела 17. јануара 2022, а да су дан касније на прву српску брзу пругу стигла и специјална мерна кола компаније Немачких железница, која су ангажована за реализацију овог посла.

Тестирање брзе пруге обавља се фазно и по деоницама дуж целе пруге, а планирано је да ова фаза испитивања траје до 4. фебруара 2022. године.

За време динамичких тестирања на траси брзе пруге Београд - Нови Сад у функцији ће бити два путна прелаза, и то у железничкој станици Батајница и у Камендину.

Они ће повремено бити затварани у време проласка мерних кола којима се обавља динамичко тестирање брзе пруге.

Инфраструктура железнице Србије упутила је апел свим учесницима у друмском саобраћају на овим путним прелазима да поштују саобраћајну сигнализацију и прописе, како би се сачувала безбедност саобраћаја и заштитили људски животи.

EUR/RSD 117.5235
Најновије вести